Norske produsenter av snowboard rails

Det finnes flere betydelige produsenter av snowboard rails som enten er registrert norske, eller som opererer med konstruksjon og levering av snowboard rails i Norge.

Den beste norske innen snowboard rails?

Northern RSnowboard railsails er et profesjonelt firma på alle måter, som også har en enkel og godt designet nettside som opplyser om et bredt utvalg produkter og prosjekter med et nydelig, selvforklarende design. Her kan nybegynnere også lære om hva  rails egentlig er, og kan se med egne øyne hva som er forskjellen på «flat», «flat down» og «down flat down» rails. Northern rails anbefales sterkt.

En tysk snowboard rails ekspert

Schneestern er et tysk firma som har jobbet i over 15 år som leverandør av utstyr til snowboard-parker. Bedriften er større enn de norske, og er representert på de fleste sosiale medier, med svært dekkende sider på Facebook, Vimeo og LinkedIn.

Ånebys leverandør av snowboard rails

Almesmia holder til på vesle Åneby, like ved Nittedal, en bygd med under 1400 innbyggere. Fordelen med beliggenheten er nærhet til både Oslo og flere store snowboard-anlegg. En mulig ulempe er at Almesmia er et lite firma, og har begrenset informasjon tilgjengelig på internett.

Scandinavian shaper

Det svenske firmaet Scandinavian shaper har de siste årene vokst til å bli en av de største innen snowboard, og har stått ansvarlig for flere arrangementer i regi av FIS. For mer info anbefales bedriftens Instagram-side, som oppdateres langt oftere enn Facebook-siden, ofte med vakre bilder av snowboard rails.

Et femte alternativ

Det rimeligste alternativet for den som ønsker å starte opp en snowboard park, er å få noen i nærmiljøet til å produsere enkle rails. I så fall kan det være lurt å kontakte Snowboardforbundet, som kan bidra med en veiledende manual for snowboardpark, der det er gode og forklarende tegninger inkludert.