Spilleautomaten Arabian Nights fra svenske Net Entertainment er en av de mest populære titlene på dagens casinomarked. Dette er mye takket være den progressive jackpoten som kan gi millionbeløp til den heldige vinneren. I motsetning til de fleste andre spillautomater er det i Arabian Nights få muligheter til å velge innsatsbeløp. Både myntverdien og innsatsnivå er fastsatt slik at det kun er antall innsatslinjer man kan påvirke. Dette gjør sitt til at Arabian Nights er et enkelt spill som man kan spille uten å måtte tenke for mye på strategier.

Hvordan spille Arabian Nights

Som navnet antyder har Arabian Nights et arabisk tema med spillsymboler som blant annet viser fez-hatter, kameler og magiske lamper. AArabian Nightsrabian Nights består av 5 hjul og 3 rader med 10 innsatslinjer. Man velger selv hvor mange innsatslinjer man ønsker å satse på, men ellers finnes det få muligheter til å variere innsatsen. Det finnes nemlig kun ett innsatsnivå og kun én myntverdi på €0,50, noe som betyr at man kan spille for enten €0,50 eller €5 per spinn, avhengig av antall innsatslinjer. Wild-symboler erstatter alle andre spillsymboler bortsett fra scatter for å danne vinnerkombinasjoner. Fem slike symboler gir dessuten muligheten til å vinne den progressive jackpoten. Tre eller flere scatter-symboler, representert ved en magisk lampe, gir 15 gratisspinn.

Jackpot og premier

Jackpoten i Arabian Nights er progressiv, noe som vil si at premiebeløpet økes hver gang noen spiller på den. Dette gjør at jackpoten kan nå ekstremt høye beløp på flere millioner kroner. I tillegg finnes det en rekke andre muligheter til å vinne store premier i dette spillet, blant annet takket være gratisspinn-funksjonen. Vinnerkombinasjoner danner med wild-symboler gir dessuten dobbel utbetaling, mens gevinster under gratisrunder tredobles. Vinnerkombinasjoner samt tilhørende gevinster kan leses ut fra den oversiktlige utbetalingstabellen. Den teoretiske utbetalingsprosenten på Arabian Nights er på 95,6 %.